19.04.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Nyní střídáme jednotlivé segmenty, říká Petr Mocek

PARDUBICE — S výrazným předstihem začali mladší hokejisté Dynama Pardubice letní přípravu na novou sezonu. Od pondělka dostávají zabrat hlavně v posilovně, aby se co nejlépe nachystali na nový extraligový ročník. Tuto fázi přípravy vede kondiční trenér Petr Mocek.

„Mladší hráči, bavíme se o hráčích ve věku třiadvaceti let a mladší, regenerují rychleji. Pokud neměli zranění nebo jiná omezení, tak jsou zcela odpočatí a mohou začít s tréninkem. Tréninky budou víceméně stejné, střídáme jednotlivé segmenty, tedy vrch těla, břicho, záda a dolní končetiny,“ řekl pětatřicetiletý kouč.

Současná parta bude spolu trénovat dva týdny, začátkem května vpluje do kondičního režimu celý tým. „Chci, aby se mladší hráči co nejrychleji fyzicky vyrovnali těm zkušenějším. Oni mají naběháno, jsou na tom dobře po stránce vytrvalostní, ale chci, aby zvládali i silovou zátěž. Máme dostatek času na to, abychom se dostali na úroveň, kterou budeme společně v dalších týdnech rozvíjet,“ pokračoval kondiční trenér Petr Mocek pro klubový YouTube kanál.