17.04.2016
Jan Hrabal

Mládežníci Dynama potěšili kvalitní sezonou

PARDUBICE — Na pěkné výsledky dosáhla pardubická mládežnická družstva. Jednotlivé kategorie sportovních tříd hrály v horních patrech tabulky, ročník 2004 dokonce vyhrál svou skupinu. Všechny akademické kategorie postoupily do play off, navíc se trenérům podařilo posouvat talentované hráče výše.

Pardubický hokejový klub vždy dbal na pečlivou výchovu mládežnických hokejistů. Dynamo je členem Akademie ČSLH, denně se během sezony stará o tři sta hokejistů, kterým zajišťuje bohaté sportovní vyžití. Hlavním cílem mládežnického úseku je vychovávat perspektivní hráče pro A tým Dynama.

Junioři

DHL extraliga juniorů

DHL extraliga juniorů

Nejstarší akademická kategorie má za sebou obtížnou sezonu v tom, že řada hráčů nastupovala buď přímo v A týmu Pardubic, nebo jezdila vypomáhat do partnerského Šumperku.

Junioři si po několika letech vyzkoušeli i derby s Mountfieldem HK, ač královéhradecký tým zakončil sezonu lépe, tak derby vyšla lépe pro Pardubice, ty získaly sedm bodů z dvanácti možných ve vzájemných utkáních.

V základní části skončilo Dynamo třinácté a v pohodě postoupilo do play off, v něm se střetlo s Vítkovicemi, se kterými vypadlo 0:3 na zápasy.

Nejproduktivnějším juniorem sezony se stal se 43 body (21+22) ze 43 utkání (včetně play off) stal útočník Martin Krajňák. Více než bod na zápas získal z pravidelně hrajících také Martin Růžička (30 utkání – 30 bodů). Nejvíce kanadských bodů mezi zadáky nasbíral Václav Beran s bilancí 6+10.

Starší dorostenci

NOEN extraliga staršího dorostu

NOEN extraliga staršího dorostu

Začátek sezony se starším dorostencům nepovedl dle představ, ale na jejím konci – to byla jízda! Mladí Pardubáci sice nepostoupili do vyšší skupiny, ale v další části sezony si vítěznou šňůrou (nejprve sedm, poté osm výher v řadě) v pohodě zajistili účast ve vyřazovacích bojích. V derby s Hradcem Králové měli vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek.

V osmifinále play off Pardubice přejely Zlín 3:0 na zápasy, když mu nastřílely dohromady šestnáct branek. Nadějně rozehrály i sérii s Třincem, bohužel však prohrály 1:2.  

Nejproduktivnějším starším dorostencem sezony se stal Ondřej Machala, jenž včetně play off nasbíral 43 kanadských bodů (13+30) ve 34 zápasech. Více než kanadský bod na zápas dále získali Michal Machač (36 utkání – 40 bodů), Martin Kaut (19 utkání – 32 bodů), Filip Zadina (12 utkání – 22 bodů), Adam Ružička (7 utkání – 12 bodů) a věkem mladší dorostenec Matěj Blümel (18 utkání – 19 bodů). Nejproduktivnějším obráncem se stal Ondřej Trejbal (48 utkání – 30 bodů), který navíc nasbíral 41 kladných bodů do hodnocení účasti na ledě.

Mladší dorostenci

ELIOD extraliga mladšího dorostu

ELIOD extraliga mladšího dorostu

Nejblíže medailovému úspěchu byli v nedávno skončeném hokejovém ročníku mladší dorostenci Dynama. Pardubické naděje v nabouchané středové skupině skončily třetí a zajistily si postup do play off, do něj šly z páté pozice skupiny B.

Nejmladší akademická kategorie odehrála šestici utkání s Mountfieldem HK, v nich získala deset bodů z osmnácti možných.

Ve čtvrtfinále play off Dynamo vyzvalo silný Třinec a dokázalo jej dvěma výhrami o tři branky vyřadit 2:0 na zápasy, v souboji o finálový turnaj se utkalo s vítězem východní skupiny ze Zlína, prohrálo však 1:2 na utkání, to závěrečném po tuhém boji 2:3 v prodloužení.

Pěkných 52 kanadských bodů (25+27) ve 42 utkáních nasbíral „prvoročák“ Tomáš Zeman, 49 (31+18) pak Matěj Blümel, a to v 31 zápasech, Filip Koffer pak 48 (21+27) ve 42 utkáních, přes bod na zápas zakončil sezonu také Jiří Bucek (38 utkání – 23+24). Mezi obránci byl s +19 body v hodnocení účasti na ledě hodně vidět Jan Oliva.

Sportovní třídy

Ročník 2002 hrál skupinu C Žákovské ligy ročníků 2002 a 2003, v ní se umístil na 4. místě s bilancí 17 výher, 5 remíz a 10 porážek, dohromady tedy získal 39 bodů. První skončil Liberec (58 bodů), druhá Slavia Praha (51) a třetí Hradec Králové (44), se kterým mělo Dynamo naprosto vyrovnanou bilanci 1 – 2 – 1.

Ročník 2003 skončil ve skupině O Ligy starších žáků na prvním místě s bilancí 13 – 3 – 2, v nadstavbě pak dohrál druhý za Jihlavou.

Ročník 2004 má za sebou z mládežnických týmů nejlepší sezonu, neboť ovládl s náskokem deseti bodů skupinu C Žákovské ligy ročníků 2004 a 2005. Ze 32 utkání jich 26 vyhrál při celkovém skóre 202:96. Všechna čtyři východočeská derby ovládl pardubický celek s celkovým skóre 29:12!

Ročník 2005 skončil ve skupině O Ligy mladších hráčů šestý (6 – 2 – 8), nadstavbu spolu s týmy z Kraje Vysočina zakončil pátý (4 – 4 – 6).