4.2.2016
Adam Joska

Junioři udrželi vedení a porazili Kometu

PARDUBICE — Juniorům vyšel v utkání proti Kometě výborně vstup do utkání, když po dvou minutách vedli o dvě branky po trefách Krajňáka a Velinského. Brňané sice dokázali ještě v první periodě vyrovnat na 2:2, jenže poté už na branky Ružičky a Panny dokázali odpovědět jen jednou přesnou trefou.

DHL extraliga juniorů, 39. kolo, pátek 5.2.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

4:3
2:2, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 1:10 Krajňák (Ružička, Kusý), 1:57 Velinský (Voženílek, Rohlík), 24:30 Ružička, 55:43 Panna (Pipek, Hoskovec) – 12:19 Dvořák (Štancl, Kubešl), 13:27 Havlát (Grünwald), 58:54 Havránek (Pokorný, Sedláček). Rozhodčí: Homola – Urubčík, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.
Dynamo Pardubice: Klouček – Beran, Horyna, Procházka, Faltys, Šklíba, Kučera – Pipek, Hoskovec, Panna – Ružička, Krajňák, Kusý – Rohlík, David Voženílek, Velinský – Hlaváček, Martinec, Dušek.
Kometa Brno: Dostál – Kabelka, Kubeš, Kupčík, Sedláček, Štancl, Švejda, Zábranský – Boltvan, Dvořák, Gajarský, Grünwald, Havlát, Havránek, Horký, Kratochvíl, Lunter, Nováček, Pokorný.

Komentář

Domácím vyšel vstup do utkání na výbornou, již po sedmdesáti vteřinách hry se ujali vedení. Adam Ružička nejprve obral o kotouč protihráče nečekajícího napadání, poté ho poslal na Kusého, který pálil. Gólman Dostál nebyl v ideálním postavení a kotouč se od něj odrazil mezi jeho brusle, odkud ho dorazil do branky Martin Krajňák – 1:0.

Na konci druhé minuty pokračoval povedený vstup Dynama další vstřelenou brankou. Radek Velinský se prosadil střelou k levé tyčce, když se hostující gólman nestihl přemístit – 2:0.

Ve 13. minutě vypálil z hranice pravého kruhu Filip Dvořák, Klouček nestihl včas dát betony k sobě a kotouč mu mezi nimi prošel až za brankovou čáru – 2:1.

O minutu později už bylo vyrovnáno. I druhý neúspěšný zákrok si připsal Klouček po střele z pravé strany, odkud zamířil přesně levé tyči Robert Havlát a od ní se puk odrazil mezi tři tyče – 2:2.

Druhou třetinu začala lépe Kometa, Havránek se v přesilovce prokličkoval do slibné střelecké pozice, jenže nedokázal ideálně zakončit do odkryté části branky. Domácí naopak ubránili oslabení a ve 25. minutě udeřili, když si s kotoučem vybruslil mezi kruhu Adam Ružička, odkud zamířil přesně mezi betony Dostálala a vrátil zpět vedení na stranu Dynama – 3:2.

V 55. minutě mělo Brno velkou šanci na další vyrovnání, jenže po Sedláčkově střele od modré čáry se kotouč odrazil od brankové konstrukce mimo. Hosté se tak dlouho snažili o vyrovnání, až v 56. minutě inkasovali zřejmě rozhodující branku. Pipek se vydal do rychlého protiútoku, kotouč mu sice uskočil z čepele, ujal se ho ale za ním v druhé vlně jedoucí Ondřej Panna, jenž trefou pod ruku gólmana navýšil vedení Pardubic – 4:2.

Kometa se ani poté nevzdala a minutu před koncem základní hrací doby se dočkala snížení. Pokorný našel svou přihrávkou v předbrankovém prostoru nikým nebráněného Tomáše Havránka, který následně z první zakončoval do odkryté branky – 4:3.

Brněnští si poté vyžádali oddechový čas a zkusili hrát s šesti hráči v poli bez gólmana, To však úspěch nepřineslo a v posledních vteřinách mohl navíc pečetit výhru Dynama trefu do prázdné branky Panna, to se mu ale nepovedlo.