28.11.2015
Jan Hrabal

Karel Vejmelka odchází na přestup do Komety Brno

PARDUBICE — O změně na brankářském postu informuje hokejový klub Dynamo Pardubice. Brankáře Karla Vejmelku, který obdržel víceletou nabídku na pokračování v Pardubicích, ale neakceptoval ji, uvolnil na přestup do klubu Kometa Brno.

„Karla jsme přivedli v mládežnickém věku, nabídli jsme mu nadstandardní podmínky pro růst v naší organizaci, kde jsme od dorostu a juniorů upřednostňovali jeho nasazování i na úkor našich odchovanců. V minulé sezoně dostal obrovskou šanci přímo v A týmu, chytal i zápasy play off a byl naší oporou. Ve stávající dlouholeté smlouvě uzavřené do konce této sezony měl Karel Vejmelka klauzuli o tom, že bude v Pardubicích ze studijních důvodů (navštěvuje Katolické gymnázium v Třebíči) absolvovat pouze předzápasový trénink a chytat za juniory. Pro letošní sezonu jsme mu nabídli, aby tvořil brankářskou dvojici v A týmu. Karel tuto nabídku nepřijal a chtěl dodržet zmíněnou klauzuli. Tento režim šel akceptovat v juniorech, ne však v profesionálním režimu A týmu, kde musí být brankář na každém tréninku. S předstihem jsme mu nabídli víceletý kontrakt a prodloužení vzájemné spolupráce, vedli s ním i jeho rodiči dlouhodobá jednání. Vychovali jsme jej do velkého hokeje, bohužel však na naši zajímavou nabídku nereflektoval. Projevil zájem po skončení sezony odejít z Pardubic do zahraničí. Na základě zájmu Komety Brno o Karlovy služby jsme se rozhodli jej okamžitě uvolnit na přestup,“ uvedl sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

Karel Vejmelka přišel do Pardubic v roce 2012, v mládežnických týmech východočeského klubu odchytal dohromady 108 zápasů, v posledních dvou sezonách nastoupil ke čtrnácti extraligovým zápasům s průměrem 2,85 obdrženého gólu a úspěšností 92,00 procent.

Karel Vejmelka

  • Post: brankář
  • Datum narození: 25. května 1996
  • Výška: 192 cm
  • Hmotnost: 92 kg
  • Držení hole: pravé