21.11.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Zlaté body, byl rád Tomáš Rolinek po obratu

PARDUBICE — V úterý hokejisté Dynama bránili nabytý náskok po dvou třetinách, v pátek jej doháněli. V obou zápasech byli Východočeši úspěšnější. Ač doma s Olomoucí prohrávali 1:3, tak dokázali odolného protivníka překonat a vyhrát 4:3 po samostatných nájezdech. K výhře výrazně pomohl i Tomáš Rolinek, který brilantní tečí Marcinkovy příhry obratně snižoval na 2:3 z pohledu Pardubic na začátku třetí třetiny.

„Vzhledem k průběhu utkání to jsou pro nás zlaté body. Dvě třetiny byly z naší strany špatné. Možná to vypadalo, že nebojujeme, ale těžko jsme se prosazovali proti urputné obraně Olomouce, ale hledali jsme recept na jejich defenzívu. Hráli výborně pozičně, skvěle bránili. Po druhé třetině nám trenéři dali taktické rady a ty nám pomohly. Našli jsme recept, dostávali jsme se do šancí a i z tribun to vypadalo jinak. Měli jsme hráče před bránou a z toho padly i naše dva góly,“ řekl po zápase pardubický forvard.

I jeho zasáhla tragická ranní zpráva o skonání bývalého generálního manažera Pardubic, jehož památku klub uctil minutou ticha na začátku utkání. „Je to obrovský šok. Zbyněk Kusý mě přivedl do Pardubic do velkého hokeje. Mám radost z výhry, ale ve mně to stále je. Mám na něj jen dobré vzpomínky,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.