03.10.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Junioři chtějí vyhrát i druhé derby. Přijďte fandit!

PARDUBICE — V 16.00 hodin nastoupí dnes ve velké hale Tipsport areny junioři Dynama proti Mountfieldu HK. První extraligové derby nejstarších mládežnických kategorií v této sezoně dopadlo lépe pro Pardubice, ty chtějí dneska odpoledne navázat na výhru 4:2 zpod Bílé věže!

Vstup na dnešní juniorské utkání Dynama Pardubice s Mountfieldem HK od 16.00 hodin je zdarma vchodem přes vrátnici Tipsport areny.

„Pro kluky to je přece jen výjimečnější zápas. Hlavně u nich je atmosféra vypjatější, oni berou tato utkání prestižněji. My se chceme co nejlépe připravit, abychom i doma vyhráli,“ řekl Richard Král, trenér juniorů Pardubic.

Oba týmy spolu sehrají čtvrté utkání v tomto kalendářním roce. „Hráli jsme spolu dva přátelské zápasy a jednou v extralize. Víme, jak hrají a oni, jak my. Myslím, že se nemáme čím překvapit. Podle mě máme mančaft přece jen kvalitnější, věřím, že to prokážeme a vyhrajeme,“ navázal kouč pardubických mladíků.

První vzájemné utkání: Mountfield HK – Dynamo Pardubice 2:4

Třetiny: 0:2, 1:1, 1:1.
Branky a nahrávky: 24:54 Havránek (Drašnar, Krátoška), 54:51 Košař (Hnik) – 0:30 Pipek (Panna, Krajňák), 12:38 Panna (Pipek Hoskovec), 21:03 Zadina (Ružička, Nedbal), 59:51 Ružička. Rozhodčí: Veinfurter – Novák, Potůček. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 400. Střely na branku: 22:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Mountfield HK: Veselý – Suda, Hroudný, Havránek, Junek, Košař, Lier – Hnik, Pilař, Orság – Drašnar, Miškář, Krátoška – Chalupa, Zahradník, Hofman – Malík, Gančarčík, Šeda.
Dynamo Pardubice: Husár – Horyna, Rudy, Nedbal, Kučera, Beran, Faltys – Pipek, Krajňák, Panna – Zadina, Ružička, Kusý – Barkóci, Hoskovec, Rohlík – Dušek, Hlaváček, David Voženílek.

Junioři Pardubic předvádí v této sezoně zatím poměrně kvalitní výkony, i když ve čtvrtek Východočeši prohráli na ledě Liberce 1:4.

„To s námi to nesmí zamávat. Nejde neustále vyhrávat, tabulka je vyrovnaná – jsme devátí, ale na druhého ztrácíme bod. V soutěži může každý porazit každého, je neskutečně vyrovnaná. Každopádně věřím, že nám prohra na severu Čech pomůže, že se připravíme tak, abychom derby vyhráli,“ prohlásil Richard Král.

Ve velké hale Tipsport areny se střetnou dva bodoví sousedé: Mountfield HK je s patnácti třetí, Dynamo Pardubice se čtrnácti deváté. Ano, DHL extraliga juniorů je neskutečně vyrovnaná.

„Abych se přiznal, nečekal jsem, že budou hrát takhle nahoře, před čtvrtečním kolem dokonce vedli ligu. I tak si myslím, že třeba Liberec je na tom hokejově lépe, myslím si, že z naší skupiny je nejkvalitnější. S ostatními týmy jsme zatím nehráli, tak nemohu moc srovnávat,“ poznamenal Richard Král.

Poslední vzájemné utkání sledovalo na královéhradeckém stadionu čtyři sta fanoušků, kteří v závěru při power play domácích hlasitě podporovali domácí tým. Celá kabina pardubických mladíků si přeje, aby se duel v Tipsport areně nehrál v komorním prostředí.

„Oni jsou nováčkem, dospělou extraligu mají třetí sezonu, takže u nich panuje i jistá euforie. Pokud by u nás přišlo tolik lidí, bylo by to skvělé!“ doplnil Richard Král.