25.8.2015
Lenka Jonešová, Jan Hrabal

Junioři v derby vedli, nakonec těsně prohráli

HRADEC KRÁLOVÉ — Junioři Dynama nestačili ve svém předposledním přípravném utkání na novou sezonu a podlehli Hradci Králové 2:3. Pardubice dostal do vedení Filip Zadina, domácí obrat srovnal David Barkóci, ale poté se hosté přes velmi důrazně hrající Mountfield neprosadili.

Přát., úterý 25.8.2015, Fortuna Aréna

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

3:2
1:1, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 19:56 Hnik (Havránek, Š. Matějček), 20:26 Hnik (Š. Matějček), 24:05 Drašnar (Lier) – 9:19 Zadina (Růžička, Krajnák), 22:48 Barkóci. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 20. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Mountfield HK: Vomáčka – Lier, Junek, M. Matějček, Havránek, Š. Matějček, Souček, Malík, Hnik, Šeda, Drašnar, Veselý, Michálek, Chalupa, Gančarčík, Orság, Košař, Faltýnek.
Dynamo Pardubice: Husár – Beran, Horyna, Nedbal, Kučera, Šklíba, Faltys, Benýšek – Pipek, Hoskovec, Panna – Zadina, Krajňák, Ružička – Rohlík, Hlaváček, Barkóci – Dušek, Martinec, David Voženílek.

Komentář

Netrvalo dlouho a halou mohla poprvé v zápase znít gólová siréna, když Drašnar nastřelil tyčku Husárovy svatyně. Jenže pardubický gólman se předvedl pěkným zákrokem a změnu skóre nepřipustil.

Na druhé straně se zapotil hradecký Vomáčka, jenž musel likvidovat Hlaváčkovu střelu, a následnou dorážku z hole pardubických hráčů. V desáté minutě už byl ale hradecký muž v masce na střelu Filipa Zadiny krátký. Ten si od modré čáry vybruslil k levému kruhu a přízemní střelou k pravé tyči nedal Tomáši Vomáčkovi šanci – 0:1.

Pardubičtí po vstřeleném gólu svírali Mountfield v jeho obranné zóně. Nádhernou hokejovou akci sehráli Nedbal s Hoskovcem, když se prvně jmenovaný proháčkoval přes hradeckého obránce a nastřelil puk, jenž tečoval Hoskovec. Hradečtí ale nesložili zbraně. Čtyři sekundy před sirénou rozsvítil červené světlo František Hnik a vyrovnal – 1:1.

Jak Hradečtí skončili první třetinu, tak načali tu druhou. Na světelné tabuli odběhlo pouhých dvacet šest sekund a Otakar Husár musel lovit puk za svými zády. V nepřehledné situaci před pardubickým gólmanem se nejlépe zorientoval František Hnik a převrátil skóre na stranu Mountfieldu – 2:1.

Domácí se ovšem z vedení mohli radovat jen pár minut. Po nepřesnostech hradecké obrany se střelou nad rameno hradeckého brankáře prosadil David Barkóci – 2:2.

Hráči obou týmů byli při chuti a na gólmany vysílali jednu střelu za druhou. Z jedné takové se mohl radovat i Tomáš Drašnar, jenž tečovanou střelu usměrnil do Husárovy branky – 3:2.

Po menší odmlce byla k vidění další zajímavá akce. Rohlík sám uháněl na Vomáčku, rozhýbal ho, ale v rozhodujícím okamžiku poslal střelu mimo branku. V samotném závěru se znovu blýskl výborně chytající Vomáčka, když zneškodnil Zadinovu individuální akci. Hned na začátku třetiny se famózním výkonem blýskl gólman Vomáčka, když v poslední možné chvíli betonem vykopl střelu Ondřeje Panny.

Na pardubické straně se zase musel protáhnout Husár, jehož pozornost zkoušel střelou z levého kruhu David Chalupa. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Gančarčík, jenž se snažil propasírovat kotouč pod Husárovy betony, ten ale držel naděje svého celku. Pardubičtí se aktivní hrou snažili vstřelit vyrovnávací branku, ale pokaždé narazili na spolehlivého Vomáčku a důrazně hrající obranu Hradce Králové. Když ani hra bez brankáře a následný velký tlak nestačil hráčům Dynama ke vstřelení branky, připsali si pomyslné tři body za výhru 3:2 hráči Mountfieldu.

Zápasy v sezóně

Přát., 7. 8. 2015
PCE - HKR
5:4
Přát., 25. 8. 2015
HKR - PCE
3:2
5. kolo, 17. 9. 2015
HKR - PCE
2:4
10. kolo, 3. 10. 2015
PCE - HKR
1:2sn
28. kolo, 12. 12. 2015
HKR - PCE
0:3
30. kolo, 22. 12. 2015
PCE - HKR
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube