20.08.2015
Jan Hrabal

Kapitánem Pardubic zůstává Petr Čáslava

PARDUBICE — A tým Dynama Pardubice povede také v nadcházející sezoně v roli kapitána mužstva Petr Čáslava. Jeho zástupci s áčkem na dresu budou Tomáš Rolinek a Petr Sýkora. Hráči si svého šéfa zvolili hlasováním, které proběhlo v úterý.

„Každý měl tři hlasy, ty jsme sečetli. Kabina si zvolila kapitánem Petra Čáslavu, jeho asistenty budou Tomáš Rolinek a Petr Sýkora. Když jsme dávali hráče hlasovat, tipovali jsme, že kapitánem zvolí některého z této trojice,“ řekl hlavní trenér A týmu Dynama Miloš Říha.

„Oni fungují jako triumvirát, když kabina něco potřebuje, tak přijdou tito tři hráči nebo si je zavolám já. Celková komunikace funguje velmi dobře, během léta i na turné ve Švýcarsku jsme si to ověřili. Tihle tři hráči řídí kabinu. Všichni tři zkušení hráči mezi sebou fungují naprosto výborně, to je pro nás všechny velmi důležité,“ doplnil pardubický trenér.

Staronový kapitán Petr Čáslava své znovuzvolení přivítal. „Potěšilo mě, že kabina mě zvolila kapitánem. Kluků, kteří do chodu mužstva zasahují, je více. Vloni se do toho nikdo moc nechtěl plést, teď si více hráčů řekne svůj názor a to je jedině dobře,“ řekl pětatřicetiletý zadák.

„Kabinu nevedeme jen my tři, své si řekne třeba i Tomáš Marcinko a budeme rádi za mladší kluky, aby se také zapojili do vedení týmu, protože tu nebudeme věčně. Máme hodně mladých hráčů a jejich názory jsou pro nás také cenné,“ nechal se slyšet Petr Čáslava.

Celý A tým Dynama Pardubice se svědomitě připravuje na novou sezonu, tu odstartuje sobotním zápasem Ligy mistrů s týmem HC Davos. „Ve středu jsme měli volno, tím jsme symbolicky zakončili letní období a teď už míříme veškerou svou soustředěnost na Davos. Čtvrteční trénink proběhl v tempu jako na extraligu, moc se těšíme na Ligu mistrů! Chceme Davos porazit!“ řekl Petr Čáslava.

„Doufám, že přijde mnoho fanoušků. Z jejich strany uvidíme určitě výborný hokej a já věřím, že i my se vytáhneme. Mají velmi kvalitní mančaft, jsou na tom výborně fyzicky a bruslařsky, ale my jej chceme s podporou našich fanoušků porazit,“ doplnil kapitán A týmu Dynama Pardubice.

Vstupenky na obě domácí utkání Ligy mistrů jsou k dispozici na pokladnách Tipsport areny a ONLINE na webových stránkách klubu. Cena vstupného k sezení činí 100 korun, k stání 50 korun, majitelé platebních karet DYNAMO mohou uplatnit 15% slevu. Majitelé poukazů na permanentky kategorie EXTRA mají vstupné na duely s Davosem a Färjestedem zahrnuté v ceně sezonní vstupenky.