13.08.2015
(HoH)

Turné ve Švýcarsku nás prověřilo, řekl Václav Baďouček

PORRENTRUY — Hokejisté Dynama Pardubice nedohráli své poslední utkání ve Švýcarsku, na ledě Ajoie skončil zápas po dvaceti minutách hry 1:1. Důvodem byla velmi špatná kvalita ledové plochy, která znemožnila oběma týmům hrát.

„V hale bylo ohromné vedro, teplota se pohybovala okolo třiceti stupňů a už na rozcvičce, už na ní byl led velmi nekvalitní. Během první třetiny se z něj stala jedna velká louže a měli jsme obavy z toho, aby zápas nepřivodil nějaká zranění. Za chvíli nám začíná Liga mistrů a bylo by to zbytečné,“ okomentoval důvody předčasného ukončení zápasu asistent trenéra Dynama Václav Baďouček.

Východočeši sehráli třetí zápas ve třech dnech, první dva ve Vallée de Joux, třetinu toho středečního v Porrentruy po tříhodinové cestě autobusem. „Bylo by opravdu zbytečné pokračovat, i domácí klub spolu s rozhodčími souhlasili s předčasným ukončením utkání. Už v první to sudí ostatně sami navrhovali,“ nechal se slyšet pardubický kouč.

„Z vlastního utkání není moc co hodnotit. Celá hra byla velmi komplikovaná, puk se prakticky zastavoval v loužích a nešlo s ním nic moc dělat. Bylo by zbytečné zápas více rozebírat,“ pokračoval Václav Baďouček.

Teplota v hale 30 stupňů a stoupala, do toho led, který se roztékal. V tomto opravdu nešlo pokračovat v utkání s Hockey-Club Ajoie.

Posted by HC Dynamo Pardubice on 12. srpen 2015

Celé turné tak Dynamo zakončilo výhrou, předčasnou remízou a porážkou. „První dva zápasy proti velmi silným soupeřům přinesly vynikající hokej ve vysokém tempu se spoustou osobních soubojů. Davos a Lausanne nás prověřily, oba zápasy byly pro nás velmi přínosné,“ hodnotil zkušený kouč.

„Když se nám povede hrát to, co mužstvu ordinujeme, tak by to mohlo vést k úspěchům, což se potvrdilo v utkání s Davosem a vlastně i Lausanne, kde jsme nehráli tak, jak jsme chtěli,“ konstatoval Václav Baďouček.

Po skončení zápasu se tým společně navečeřel a vydal se na cestu zpět do Pardubic. „Přijedeme ve čtvrtek okolo poledne. Na tréninku se uvidíme v neděli večer a začneme se celý týden chystat na sobotu, kdy doma přivítáme v úvodním střetnutí Ligy mistrů tým Davosu,“ doplnil trenér Dynama.