20.07.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Vybrali jsme dobré hráče, je si jistý Miloš Říha

PARDUBICE — Už je zase pořádně živo nejen v kabině A týmu Dynama. Východočeši vyjeli v pondělí dopoledne poprvé na led, kde pod vedením trenérské trojice Miloš Říha – Václav Baďouček – Marek Zadina absolvovali první minuty na zmrzlém povrchu. „Na techniku bruslení využíváme Marka Zadinu, s hráči absolvoval powerskating. Naše vize je taková, že bude s A týmem externě spolupracovat, dále chceme využívat i další vynikající bývalé hráče v dovednostech, ve kterých vynikali, a více tak propojit celou organizaci,“ pověděl hlavní kouč A mužstva Miloš Říha.

„Hráči nejprve ráno prodělali odběry krve, abychom si ověřili, že jsou stoprocentně připraveni na tréninkový proces. Po krátké rozcvičce šla jedna skupina na led, druhá do posilovny a poté necelé hodině si obě party program prohodily. Kluci si na ledě vyšlápli brusle a zapracovali se,“ přiblížil program prvního mužstva.

Hedkouč #Dynamo MILOŠ #ŘÍHA takhle na pondělním tréninku uděloval pokyny hráčům A týmu.

Video zveřejněné uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Trenéři mají k dispozici velmi široký kádr, který z hlediska příchodů není konečný. „Chceme mít hráče aktivní, agresivní a kteří chtějí uspět s tím, že mají k našemu klubu vztah. I když možná nemáme zcela zvučná jména, tak se nám daří takové kluky přivádět a já věřím, že to všem ukáží, že se stanou lídry a hvězdami,“ konstatoval.

„Nedokážu říci, do jaké míry je kádr konečný, počítali jsme s Lukášem Radilem a Tomášem Zohornou, ale odešli a museli jsme je nahradit. Věřím, že z hlediska naší koncepce jsme vybrali velmi vhodně a teď je to na tom, aby si sedla celá chemie mužstva. Ještě se ale ukáže, zda se nám podaří nějaký příchod uskutečnit, pokud, tak to musí být hráči, kteří mají něco za sebou a aby nám sem zapadli. Nechceme další deset hráčů, ale aby přišli kluci, kteří do klubu zapadnou,“ pokračoval Miloš Říha pro klubový YouTube kanál.