20.07.2015
Jan Hrabal

Miloš Říha má k dispozici velmi široký tým

PARDUBICE — Konec volna, nástup do práce! V neděli večer se v kabině A týmu sešli hokejisté Dynama, aby si nachystali vše potřebné a v pondělí 20. července 2015 zahájili další fázi přípravy na novou sezonu.

Ráno lékařské testy, po nich tréninky v malé hale Tipsport areny a v posilovně. Trenéři naordinovali hráčům náročný program: dopoledne těžká dřina s činkami a led, odpoledne vybraní hráči taktéž.

Takřka čtyřicítka hokejistů se chystá na novou sezonu v Pardubicích. I když… Brankář Karel Vejmelka trénuje v Třebíči, zahraniční angažmá vyhlíží gólman Vladislav Koutský, bez smlouvy je zatím útočník Jiří Cetkovský, který absolvoval kompletní letní přípravu s A týmem Dynama.

Novou tváří v týmu je brankář Brandon Maxwell, který v minulém ročníku Tipsport extraligy působil ve Vítkovicích, v Evropě chytá třetím rokem. „Brandon je zde na třítýdenní zkoušce, určitě za nás odchytá některý z přípravných zápasů. Zvyšuje nám konkurenci v brankovišti,“ poznamenal trenér A týmu Dynama Miloš Říha.

❄️❄️❄️❄️❄️ #ice #arena #hockey #pardubice #rink #cold

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Již v průběhu letní přípravy doplnili pardubickou obranu David Roupec a Tomáš Rusina, do A mužstva byl povolán vloni nejproduktivnější bek juniorky Matěj Bažant, který v minulé sezoně také nastoupil ke třem zápasům ve druholigovém Vrchlabí a sezonu 2012/2013 strávil v zámoří.

Novou tváří pardubické ofenzívy, jež také bude na východě Čech na třítýdenním testu, je útočník Ludwig Niederbach ze Švédska, jehož zdobí vynikající parametry (výška 192 cm a hmotnost 98 kg). „I tento silově vybavený hráč bude u nás na zkoušce. Viděl jsem videa, jak hraje, zaujal mě svým důrazným hokejem,“ uvedl kouč Dynama.

První přípravné utkání čeká na Východočechy ve čtvrtek 30. července 2015, kdy doma přivítají tým Mladé Boleslavi, na jejímž stadionu se představí o pět dní později. Třetím přátelským duelem je souboj v Českých Budějovicích ve čtvrtek 6. srpna 2015. „V těchto zápasech dostanou prostor zejména hráči, kteří bojují o místo v sestavě, aby se měli možnost ukázat,“ doplnil Miloš Říha.

Hokejisté v přípravě A týmu Dynama

Hráči jsou napsáni v abecedním pořadí.

Brankáři

Tomáš Halász, Vladislav Koutský, Robert Kristan, Filip Landsman, Brandon Maxwell a Karel Vejmelka (trénuje v Třebíči).

Obránci

Matěj Bažant, Tomáš Bokroš, Vojtěch Budík, Petr Čáslava, Marek Drtina, Blaž Gregorc, Ladislav Havlík, Jan Látal, David Roupec, Tomáš Rusina, Jan Ščotka, Michal Šeda a Jan Zdráhal.

Útočníci

Jiří Cetkovský, Adam Havlík, Tomáš Kaut, Jan Kolář, Tomáš Marcinko, Jaroslav Moučka, Lukáš Nahodil, Ludwig Niederbach, Patrik Poulíček, Jiří Půhoný, Tomáš Rolinek, Matej Sikela, Jan Starý, Jakub Svoboda, Petr Sýkora, Eduard Šimun, Michael Špaček, David Tomášek, Radoslav Tybor a Daniel Voženílek.

Fotogalerie