11.07.2015
Jan Hrabal

Pavel Rohlík: Dětem nabízíme prvotřídní servis

PARDUBICE — Po loňském úspěšném ročníku pokračuje Hokejová škola Dynama Pardubice svým druhým ročníkem. Ten začíná v neděli 12. července 2015 odpoledne, celý příští týden tak bude nejen v Tipsport areně pořádně živo.

Hokejová škola Dynama Pardubice

Rozvrh prvního dne – neděle 12. července 2015

  • 14.00 hodin: sraz účastníků
  • 15.45 hodin: společné fotografování
  • 16.00 hodin: vstupní testy (pro účastníky)
  • 16.00 hodin: informativní schůzka pro rodiče (na tribuně Letního stadionu)

„Jsme rádi, že zájem dětí a rodičů přetrval a je ještě vyšší oproti prvnímu ročníku. Vloni jsme startovali z bodu nula, příliš jsme nevěděli, co od celé akce čekat. Byla úspěšná i v konkurenci komerčních škol v okolí a jsme rádi, že můžeme navázat na povedený loňský ročník,“ řekl ředitel Hokejové školy Dynama Pardubice Pavel Rohlík.

Spektrum účastníků je stejně jako vloni velmi rozsáhlé „Obsáhneme vlastně všechny ročníky základní školy. Máme čtyři skupiny rozdělené dle věku, abychom pro ně přizpůsobili program tak, aby byl pro všechny účastníky co nejpřínosnější,“ poznamenal.

„Vloni jsme měli zhruba sedmdesát dětí, letos jich máme 115 a to jsme museli některé přihlášky z důvodu naplněnosti kapacity bohužel odmítat. Nově máme v naší organizaci plně profesionální trenéry a všichni budou součástí Hokejové školy Dynama Pardubice. O účastníky se tak stará tým zhruba dvaceti pracovníků včetně kondičního trenéra, fyzioterapeuta, lékařské služby a vychovatelek,“ pokračoval sportovní ředitele mládeže Dynama.

První ročník školy byl úspěšný, o tom svědčí vzrůst zájmu rodičů a dětí o další. „Na poradách jsme si zhodnotili loňský ročník, všichni trenéři řekli svoje poznatky včetně mínusů, abychom je odstranili. Máme připraveny zajímavé novinky v tréninkovém procesu tak, aby servis pro děti a také rodiče byl co nejlepší,“ řekl Pavel Rohlík.

Nejsme komerční kemp, chceme dětem přiblížit naši organizaci

Nástup účastníků do školy je v neděli 12. července 2015 formou vstupních testů zábavnou formou. „Pro rodiče máme připravenou společnou schůzku, na které se dozví veškeré informace, děti obdrží akreditace a převezmou své označené místo v kabině,“ nechal se slyšet.

„Od pondělí trénujeme na ledě dvakrát denně, suché tréninky máme ráno i odpoledne. V plánu máme besedy s hráči A týmu, další mimohokejové aktivity včetně prohlídky arény nebo návštěvy Lanového parku Pardubice, či Aquacentra Pardubice,“ odkryl plány šéf hokejové školy.

Děti, které budou přespávat na Ubytovacím zařízení Akademie ČSLH, mají zajištěný i večerní program včetně návštěvy kina. „Snažíme se udělat všechno pro to, aby účastníci byli spokojeni a za rok se rádi vrátili. Nejsme žádný komerční kemp, za týden nikoho hokej nenaučíme. Nabízíme servis hodný klubu Dynamo Pardubice. Na škole jsou i naši hráči, kteří si tak snáze zvyknou na led, dále pak řada hráčů přicestovala odjinud a ráda pozná naši organizace. Za pět šest let, až se budou rozhodovat, kde budou chtít pokračovat ve své kariéře, tak se i díky této zkušenosti mohou rozhodnout pro naši akademii a nepřijdou do zcela neznámého prostředí,“ doplnil Pavel Rohlík.