15.07.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Zápasy Pardubic jsem sledoval, říká Tomáš Nosek

PARDUBICE — Se spoustou zkušeností přiletěl na léto ze zámoří pardubický odchovanec Tomáš Nosek. Šikovný útočník do poslední chvíle bojoval o místo v prvním týmu Detroitu Red Wings, nakonec strávil celý rok na farmě, kde byl platným členem týmu.

„Měl jsem radost, že jsem vydržel až do posledního vyřazování z A týmu Detroitu. Já získal první zkušenosti, trochu mě to mrzelo, ale nevěšel jsem hlavu dolů, ale makal na farmě. Nesmíte ukázat, že vás to poznamenalo, ale naopak pracovat tak, aby si vás všimli a vytáhli vás nahoru. Konkurenční prostředí je obrovské, my Evropané jsme považováni za vetřelce, kteří jim berou práci. Naštěstí jsem předvedl, že ve mně něco je a do týmu jsem v pohodě zapadl,“ ohlédl se za svým prvním rokem za mořem dvaadvacetiletý útočník.

Za mořem strávil celou sezonu, díky postupu Grand Rapid Griffins do konferenčního finále, poslední zápas odehrál 2. června 2015, tedy v době, kdy třeba Dynamo už více než měsíc trénovalo na suchu v přípravě na novou sezonu.

„Po deseti měsících v zámoří jsem zase doma. Přijel jsem za rodinou a kamarády, moc jsem se za všemi těšil. První rok byl těžký, ale tak to bývá. Myslím, že nemám za sebou špatnou sezonu, nebýt zranění, bylo by to ještě lepší,“ poznamenal.

„Mateřské Pardubice jsem samozřejmě sledoval. Časovým posunem to vycházelo tak, že jsem přijel domů z tréninku a mohl jsem se dívat na extraligu. Škoda, že hned ve čtvrtfinále Pardubice narazily na Litvínov, jinak mohly jít třeba dál,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.