10.07.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Chci se v Pardubicích prosadit, říká Adam Havlík

PARDUBICE — Produktivního hokejistu získalo Dynamo do svých řad pro novou sezonu. Ze Znojma se vrátil na východ Čech útočník Adam Havlík, který byl v minulé sezoně nejlepším nahrávačem v EBEL lize, ve které Orli hrají. V Pardubicích působil šikovný forvard v dorostenecké sezoně 2006/2007 a byl nejproduktivnějším hráčem Východočechů.

„Svůj příchod do Pardubic vnímám jako krok vpřed o další stupínek nahoru. Moc se těším na zápasy před plnými tribunami, to se hned hraje lépe. Diváci zápasu dodají extra náboj navíc,“ řekl po svém návratu na východ Čech Adam Havlík.

V posledních sezonách táhl znojemskou ofenzívu v EBEL lize. „V ní se hraje asi tvrdší a přímočařejší hokej, naopak Tipsport extraliga by měla být takticky vyspělejší. Věřím, že se v Pardubicích prosadím,“ poznamenal.

V součtu v ročnících 2013/2014 a 2014/2015 vstřelil 29 branek a navrch přidal 83 nahrávek! „Gólů mohlo být více. Celou sezonu jsem se snažil spíše hru tvořit a hledat kluky okolo sebe. Když jsem po deseti patnácti zápasech zjistil, že střelecké štěstí moc nemám a kluci to sypou, tak jsem se nechtěl honit za góly, ale fungovalo to tak, že jsem akce připravoval a mí spoluhráči to tam sypali,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.